Stuk Geschiedenis opgeschreven πŸ‘¨πŸ»β€πŸ³ v.d 1e,2e,3e generatie van Cafetaria Doornbos .


De eerste generatie F.J Doornbos is na de bakkerij vakschool in 1934 begonnen als Bakker/Banketbakker bij Bakkerij Landman te Kolham .
Dit Bedrijf was van een Neef van hem .
Daar heeft hij gewerkt van 1934T/M 1937.

1937 t/m 1939 is de eerste Generatie F.J Doornbos Gaan werken bij Bakkerij Muntinga te Vriescheloo Als bakker&Banketbakker .
Daar heeft hij twee jaar gewerkt.
Toen wou hij wel graag zijn horizon gaan verbreden .
Zodoende is hij naar de Stad gegaan om te werken .

Dus zo geschiede.
Hij las dat er een vacature was ergens in de stad .
Toen heeft hij gesolliciteerd in de stad GRUNN bij Bakkerij Tent op de Kapteijnlaan en hoek C.H Peterstraat te Groningen .
Daar werd hij aangenomen als Bakker&Banketbakker in 1939 .

ο»Ώ1e generatie F.J Doornbos was Bakker/Banketbakker bij bakkerij Tent Van 1939 t/m 1960.

Hij woonde met zijn gezin van vier kinderen boven de bakkerij aan de C.H Peterstraat boven de bakkerij van Dhr Tent .

Later kocht Dhr Tent een cafetaria aan de paterswoldseweg 304.
Plus drie flatwoningen erboven.
De grote Opening zou worden gedaan op 5 augustus 1960 om 11.00 in de morgen.
Dit is ook volgens plan gebeurt .

Hij vroeg aan zijn Bakker/Banketbakker F.J Doornbos of deze misschien Chef wou worden van deze nieuw te openen Cafetaria genaamd cafetaria Tent.
Tevens kon hij dan een ruimere woning betrekken .

Zodat hij ook iets ruimer kon wonen met zijn gezin!
En tevens niet meer midden in de nacht aan het brood en banket bakken hoefde .
Dag in en dag uit.

Maar ook de cafetaria was Open van 7 uur in de ochtend tot 1:30 in de nacht dus nog steeds een zeer drukke baan !
Alles werd zelf gemaakt en gesneden pure ambacht.

Van Bakker/Banketbakker naar chef patat bakker.

Het gezin bestond uit 6 personen twee volwassenen en vier kinderen .
De woning boven de cafetaria is circa 50 jaar gehuurd geweest door de Fam Doornbos .zowel de eerste als de tweede generatie heeft er gewoond en de derde generatie is er ook opgegroeid.

Eerste generatie Fj Doornbos is helaas maar 52 jaar oud geworden .🌸
En op zeer jonge leeftijd overleden .
Zijn vrouw is nog vele jaren werkzaam geweest in de zaak bij haar zoon en schoondochter .(Oma Doornbos)

Hij had altijd gezegd ik begin een eigen snack fabriek samen met m,n zoon .
Maar Oma Doornbos durfde dit niet aan en vond dit iets te avontuurlijk en veel te spannend en eng voor in die tijd.
Helaas heeft hij deze ambitie niet kunnen waarmaken.
Veel te vroeg overleden .

Toen werd zijn zoon Derk Doornbos de chef vd de cafetaria .(tweede generatie Doornbos ).
Deze werd abrupt na het overlijden van zijn vader aangesteld als chef patat bakker .
Deze tweede generatie Derk en Anneke Doornbos hebben het heel veel jaren gerund en de cafetaria goed op de kaart gezet en gehouden .
Dit gezin bestond uit 4 personen en hebben ook jaren boven de zaak gewoond.

Toen kwam de derde generatie werken in de zaak .
Annette Doornbos-Stevenhaagen &Rony Stevenhaagen .
Annette dochter van Derk&Anneke Doornbos .

En ging Anneke langzaam minder werken ivm lichamelijke klachten.
En te gaan genieten van iets meer rust in het leven .

Derk werkte nog steeds mee in de zaak .
Maar wou ook langzaam het roer overgeven .

En kreeg op den duur ook lichamelijke gebreken door al het harde gewerk.
Wat hij ook jaren met zijn vrouw had gedaan van 9uur tot 1:30 in de nacht .

Derk Doornbos is op z’n achtenvijftigste gestopt met de zaak wegens lichamelijke klachten en slijtage.

En toen heeft de derde generatie het langzaam overgenomen het team is toen aangevuld met F.J Doornbos (Erik) de Zoon van Derk&Anneke Doornbos en de Broer van Annette Doornbos-Stevenhaagen.
En later is ook zijn vrouw Georgie
Philps-Doornbos bij het team gekomen en waren er twee koppels die om en om konden werken .
Sinds 1 januari 2020 zijn Rony&Annette uit de zaak gegaan .
Wouden hun leven na 25 jaar een andere invulling geven.
Erik&Georgie gaan de cafetaria nu eerst verder de tijd in begeleiden πŸ˜‰
Dit doen wij nog steeds altijd met passie/plezier in ons werk! En gaan door zolang onze gezondheid het natuurlijk toe laat πŸ™πŸ»πŸ˜‡πŸ’ͺ🏻

Hoop dat jullie het een mooi stuk geschiedenis vinden!
Want ik krijg er best vaak vragen naar tegenwoordig in de zaak .
Dus vandaar deze samenvatting – Culinaire Groet Erik&Georgie Doornbos .β˜€οΈ

  • Al drie generaties lang, friet in de pan!

    1939: Eerste generatie Frederik Jan Doornbos
    Werkzaam als Chef bakker/banketbakker
    Van banketbakkers naar patatbakkers

  • Al drie generaties lang, friet in de pan!

    Eerste generatie Frederik Jan Doornbos

  • Al drie generaties lang, friet in de pan!

    1960: Eerste generatie werkzaam als Chef FJ Doornbos
    Cafetaria Tent

  • Al drie generaties lang, friet in de pan!

    1966: Tweede generatie Doornbos werkzaam als Chef

  • Al drie generaties lang, friet in de pan!
  • Al drie generaties lang, friet in de pan!

    1980

  • Al drie generaties lang, friet in de pan!

    1990: Dick Doornbos 50 jaar!
    Samen met echtgenote Anneke Doornbos

  • Al drie generaties lang, friet in de pan!

    1995: Eerste verbouwing

  • Al drie generaties lang, friet in de pan!
  • Al drie generaties lang, friet in de pan!

    Eindresultaat

  • Al drie generaties lang, friet in de pan!

    2001: Tweede verbouwing

  • Al drie generaties lang, friet in de pan!
  • Al drie generaties lang, friet in de pan!
  • Al drie generaties lang, friet in de pan!
  • Al drie generaties lang, friet in de pan!
  • Al drie generaties lang, friet in de pan!

    2011: Eindresultaat

  • Al drie generaties lang, friet in de pan!

    Een prachtige cafetaria

  • Al drie generaties lang, friet in de pan!
  • Al drie generaties lang, friet in de pan!

    Al 3 generaties lang friet in de pan!